29 мъже и жени се търкаляли по близката ливада и говорели несвързано

Конференция за алтернативна медицина в Германия завърши с хаос, след като десетки от делегатите ѝ са приели подобни на наркотични вещества субстанции и са започнали да халюцинират, пише “Independent“. 

Още по темата

 

Според германската телевизия NDR 29 мъже и жени са се олюлявали, търкаляли са се по близката ливада, говорили са несвързано. Конференцията се е провела в петък в хотел в град Хандело, южно от Хамбург.

 

На мястото на инцидента са пристигнали над 150 лекари, които са отвели делегатите на конференцията в болница, съобщава БГНЕС. От лечебното заведение съобщиха, че които са на възраст между 24 и 56 години, са имали халюцинации, проблеми с дишането, сърцебиене, гърчове като някои са били в тежко състояние. 

 

Highslide JS
 

 

Според направените им тестове на кръвта и урината хомеопатите са приели вещество 2C-E, което е известно като „Aquarust“ в Германия и е било забранено от властите в края на миналата година. Полицията все още разследва възможните версии на инцидента, според които е възможно веществото да е било погълнато за експеримент или да е било дадено на делегатите като шега.