Стефан Иванов дори е постигнал най-висок резултат от всички участници

Един златен, два сребърни и един бронзов медал спечели българският отбор на ХХ юбилейна Международна олимпиада по астрономия, която се проведе от 15 до 23 октомври 2015 г. в град Казан, Русия, съобщиха от Министерството на образованието и науката. 

Още по темата

 

Стефан Иванов в IX клас от Природоматематическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" – Бургас, спечели златен медал и специален диплом за най-висок резултат от всички участници в олимпиадата.

 

Георги Александров в IX клас от Софийската математическа гимназия "Паисий хилендарски“ завоюва сребърен медал.

 

Бойко Борисов в IX клас от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски", също спечели сребърен медал.

 

Петър Димитров в IX клас от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" в София  беше отличен с бронзов медал.

 

Ръководители на отбора са Ева Божурава от Народната астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" – Варна, и Йоанна Кокотанекова от Астрономическата обсерватория при Младежки център в град Хасково. Заслуги за подготовката на участниците имат Никола Каравасилев от Физически факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Захари Дончев от Институт по астрономия на БАН, Даниела Иванова – учител в Математическа гимназия "Баба Тонка" – Русе.