С едно изречение срещу мюсюлманите той предизвика международен скандал

 

Вълна от критики по целия свят срещу Доналд Тръмп. Той поиска да бъде забранено мюсюлмани да влизат в Съединените щати. Изказването му идва след нападението в Сан Бернардино, извършено от двама мюсюлмани. Думите му обаче предизвикаха лавина от възмущение. 

Още по темата

 

Само с едно изречение милиардерът-кандидат успя да предизвика международен скандал. Тръмп изглежда си играе със страховете на нация, преживяла поредния терористичен акт.

 

„Ще става все по-лошо и по-лошо. Ще имаме повече атаки като в Световния търговски център. Можем да бъдем политически коректни или да бъдем глупави, но ще става по-лошо и по-лошо”, заяви Тръмп.

 

Той казва, че не иска въвеждането на лагери, но настоява джамиите да бъдат поставени под наблюдение. Тръмп изглежда обаче няма проблем да прави бизнес с мюсюлманите – строи две голф игрища в Обединените арабски емирства. През 2010 г. пък сложи короната на „Мис Америка” на Рима Факи, която изповядва исляма.

 

Привържениците на Тръмп изглежда одобряват плана му, но Републиканците побързаха да се разграничат от думите на кандидата им с най-много подкрепа.

 

Хилари Клинтън от Демократите също осъди идеята на Тръмп за мюсюлманите. Дори от Белия дом имаше категорична реакция. Засега изглежда, че всеки скандал, който Тръмп предизвиква, не само, че не му вреди, но дори му носи повече подкрепа. 

 

Репортер: Ясен Дараков