На няколко пъти Реформаторският блок ни поставиха в ситуации, в които да изглеждаме зависими, допълни той

„На няколко пъти Реформаторският блок ни поставиха умишлено в ситуации, в които да изглеждаме зависими”, заяви премиерът Бойко Борисов по време на 7-ия Зимен университет на МГЕРБ, който се провежда в Сандански, съобщиха от ГЕРБ. 

 

„Не влизат в пленарна зала, не ни подкрепят, а когато някой друг ни подкрепи, йезуитски обвързват тази подкрепа с обществените поръчки. Те целите в бяло, ние – в черно”, продължи премиерът.

 

Във връзка с обществените поръчки той обясни, че не води война срещу никого - нито срещу едрия бизнес, нито срещу определени хора. 

 

„Ние не се борим нито срещу Пеевски, нито срещу Златев, нито срещу когото и да било. Всички трябва да знаят, че когато една фирма се яви на конкурс, тя ще спечели, само ако е най-добрата”.

 

Борисов подчерта, че ако Реформаторския блок искат да управляват с ГЕРБ, трябва да управляват на базата на техния собствен ресурс. 

 

„Ако си мислят, че ще си правят президентската предизборна кампания и ние ще сме боксовата круша, това няма да стане. От доклада на КТБ се вижда колко добре са си работили, а сега се джафкат. Само ние от ГЕРБ нямаме сметки в КТБ“, каза Борисов. 

 

„Опитвали сме се да излезем от хватката на РБ, които си градят президентската кампания на морални стожери в обществото, каквито не са. Ако преди година и половина имах такива илюзии, сега нямам. Видях им и административния капацитет, и всичко друго. Вече 16 години се занимавам с това, няма по-скъпо от името - моето, на колегите, на ГЕРБ. Получаваме изключителна подкрепа от всички. И никое посолство, никой не ни командва, както казва ген. Атанасов, той нали знае всичко“, коментира премиерът.

 

Борисов продължи с това, че от КЗК нямали да имат смелост да работят по въпросите, свързани с картела при горивата, ако не усещали волята на правителството. 

 

„Ако правителството не беше пратило докладите в КЗК, какво значение има, че Мартин Димитров бил казал нещо. Има голяма разлика да кажеш и да направиш нещо“, категоричен бе Борисов.

 

Той посочи, че ГЕРБ умишлено е тласкана към зависимост.

 

 „Ако беше пропаднал изборът на Кунева, тя щеше да си подаде оставката и да падне правителството”, заяви Борисов 

 

Той се надява Николай Ненчев днес да подпише споразумението между Реформаторския блок и ГЕРБ.

 

Борисов коментира и блокадата по границата с Гърция.

 

„Ако блокадата на границата ни с Гърция не приключи до два дни, ще считам, че това е насочено към България. Няма да отида на извънредната среща на високо равнище между Европейския съюз и Турция, която ще се проведе на седми март в Брюксел. Ще наложа вето – ще отида на границата, за да привлека вниманието на европейските колеги - какви съседи имаме. Не можем да обсъждаме никакви теми, свързани с Гърция, докато са ни блокирали границата. Българите са ни по-мили”, каза Борисов.