Служителите на реда снимали тайно коли за превишена скорост

 

Видео с полицаи, дебнещи в нива с радар, за който обаче липсва обозначение, взривиха Facebook. На видеото се вижда как униформените са застанали на пътя между Исперих и Разград и снимат нарушителите на ограничението на скоростта. 

 

Кадрите са заснети от потребител на мрежата. Видеото е споделяно близо 2 хиляди пъти във Facebook. 

 

Юлиян Тодоров от град Исперих прави собствено разследване за това как полицаите от региона се крият в храстите и снимат за превишена скорост, без да слагат задължителен обозначителен знак. 

 

В момента, в който полицаите виждат, че Юлиян снима с телефона си, започват проверка на документи. След справката той си получава документите, а другият полицай му обяснява, че просто не е видял знака. 

 

 

Мъжът се връща отново пеш до селото в търсене на знака, но без успех. Като коментар към видеото впоследствие разяснява, че е бил изпратен друг патрул, който да постави знак, но на 1 километър и 100 метра, което е много по-далеч от законовото изискване. 

 

"Своеволието на полицаи от град Исперих... Изгледайте докрая.. Това го правят системно", пише авторът на клипа Юлиян Тодоров. 

 

Видеото на Юлиян събира стотици гледания в сайта на „Господари на ефира”. От полицията в Разград коментираха пред Нова, че няма нарушение. 

 

По-късно в коментар под видеото в профила си Юлиян твърди, че след заснемането на видеото друг полицейски патрул е сложил знак, но отново на повече от километър от мястото на проверката. 

 

Директорът на ОДМВР-Разград Ивайло Йовчев е разпоредил проверка по случая, предаде Дарик.

 

Целта е да се установи фактическата обстановка, дали има нарушение и дали то е едно или повече – обясни Йовчев. Ако има нарушения, следват санкции по дисциплинарен ред – допълни той. Йовчев каза още, че по повод проверката ще бъде осъществена среща и с мъжа, заснел клипа – допълни той. Срокът за произнасяне по вътрешната проверка е 1 месец