Това е скъпо и пикантно ястие, стига да сте любител на екзотиката

 

Мексиканската кухня е изключително разнообразна и вкусна. Интересен пример може да бъде даден с така наречения мексикански „хайвер”, който е направен от яйца на мравки

 

Това е скъпо и пикантно ястие, стига да сте любител на екзотиката. Порция от него струва около 20 евро.

 

Всяка сутрин през месеците март и април, когато мравките се размножават, Раул Руис Теран и семейството му търсят гнезда, от които събират яйцата и ларвите. След като бъдат събрани, те се отнасят в ресторанта и се измиват преди да бъдат приготвени.

 

Ястието се готви с чесън, лук, чушки и щипка от подправката „epazote” преди да се сервира с гуакамоле и салса, лимон и топла питка.