24 отбора, 27 мача, цял месец качествен футбол в борба за Купата на европейския шампион

От днес Европа е футбол. 24 отбора, 27 мача, цял месец качествен футбол в борба за Купата на европейския шампион по футбол за 2016-а!

Цяла Европа гледа към Франция и най-голямото футболно събитие на континента. Първият двубой се играе още тази вечер между Франция и Румъния. 

На фона на еуфорията не липсват и проблеми. Сблъсъци избухнаха снощи между младежи от Марсилия и англичани. Силите за сигурност обаче бързо се намесиха и с помощта на сълзотворен газ успяха да разпръснат тълпата. Задържани са най-малко двама души. А феновете вече се събират пред стадиона. 

По темата

Феновете отвъд Ла Манша пристигат в Марсилия, където в събота вечерта един срещу друг се изправят Русия и Англия.

А специално за Европейското първенство Нова подготви ново спортно студио. То е оборудвано с 3 топ технологични системи и виртуална реалност. 

Откриването на първенството беше отбелязано по подобаващ начин във френското посолство у нас. Тази вечер имаше прием, на който са присъствали спортният министър, представители на БФС и още хора, които пряко са свързани с футбола. Техен домакин беше, може би най-антифутболния човек - френския посланик Ксавие Лапер Дьо Кабан. Той е бил на един-единствен мач – България-Франция през 1992 година.

Посланик Дьо Кабан се вълнува от Европейското по футбол, но по малко по-различен начин. Уверен е, че драконовските мерки за сигурност ще дадат резултат и хората могат да бъдат спокойни на стадионите и фен зоните.

 

Повече гледайте във видеото