Кой е виновен?

Полицай твърди, че е бил нападнат на пътя от разгневен шофьор. Случката е от преди няколко дни, когато мотошествие у нас подобри световния рекорд за най-дълга колона от коли от една марка. Имало ли е агресия от страна на шофьора, както твърди полицаят? 
 
Хиляди коли, нов световен рекорд... и една посинена ръка на полицай. 
 
Цветан Гачевски разказва, че за ръката му е виновен Николай Златански – професионален шофьор и участник в автомобилното шествие. Между двамата възникнал конфликт, когато колите станали твърде много и полицията започнала да спира шофьорите. 
 
"Един път ме натисна в коленете, втори път вече тръгна по-агресивно, качи ме на капака, завъртях се, ударих си ръката на капака на колата и аз се завъртях и паднах по очи", разказва Гачевски.
 
Версията на нарочения за виновен Златански е, че полицаят започнал да го блъска.
 
"Заявих му, че няма право да ме докосва и бута по този начин. Той ми заяви, че може да прави с мен каквото си иска. Казах му, че си превишава правата. Това ни беше словесният двубой с него", казва Николай. 
 
Той е бил задържан за 24 часа. Сега е с дело за неспазване на правилата за движение и за лека телесна повреда на полицая. От своя страна Николай също е категорично решен да си търси правата в съда.