То бе открито снощи от доброволец на 8 км от селото си

Откриха живо и здраво 9-годишното дете от карловското село Богдан. Пред полицията и пред камерата на Нова телевизия малкият Станимир разказа, че избягал от родителите си и три дни се укривал нарочно в гората, защото вторият му баща редовно го биел и тормозел. В конкретния случай го ударил заради изгубена тояга. 

По темата

Станимир е открит снощи в 21.00 часа от доброволец в издирването. Момчето е намерено на 8 километра от Богдан, близо до съседното село Столетово, сгушено в храсти.

Момчето веднага е било откарано в Детското отделение на Карловската болница, където под лекарско наблюдение прекарва нощта. Станимир разказва, че вторият му баща му се е скарал заради тояга, с която пасели козите.

Той е задържан в полицията, а майката е настанена в психиатрична клиника в Пловдив. Хората в селото разказаха, че още при раждането тя изоставила в дом Станимир.

Още днес Агенцията за закрила на детето ще отнеме Станимир от родителите му. Той ще бъде настанен в социален дом. Мечтата му сега е да гледа детски филми и наесен да тръгне в четвърти клас.

Репортер: Благой Бекриев