Най-вероятно пожарът е умишлен

Девет микробуса, собственост на една и съща фирма, изгоряха тази сутрин в столичния квартал "Младост". Основната версия на полицията е умишлен палеж. Тя се потвърждава и от кадри от охранителни камери, с които Нова телевизия разполага. 

Около 5.30 часа сутринта пламват девет микробуса съвсем близо до бизнес парка в столичния квартал "Mладост" 4. Записи от охранителните камери показват, как хора запалват бусовете. Първоначално са запалени 2 или 3 от бусовете, огънят по останалите е разнесен със запалителна течност. 

При инцидента няма пострадали, а за случилото се сигнал подал дежурният охранител на съседна сграда. Взривовете събудили и живеещите наблизо. 

Версията - умишлен палеж. Мотивите обаче остават неясни. Пред полицията собственикът на микробусите обяснил, че няма нито дългове, нито неизяснени бизнес-спорове, и че никога не е бил  заплашван. 

"Той извършва транспортни услуги със случаен превоз, има сключени договори с училища за превозване на ученици", посочва началникът на СДВР Младен Маринов. 

Превозните средства се паркирали на импровизирания неохраняем паркинг от около два месеца. 
Каквато и да се окаже причината, гледката за случилото се възмути минувачите. 

Каква е причината за палежа - темата продължава и в "Часът на Милен Цветков" тази вечер!