Новият мениджър на Астън Вила приветства любимеца на феновете

Новият мениджър на Астън Вила Роберто Ди Матео приветства любимеца на феновете Стилиян Петров, наричайки го пример за всички. Българският футболист беше диагностициран с остра левкемия през март 2012 г., което го принуди да се оттегли от футбола. Бившият капитан на Вила се възстанови напълно и направи невероятен подвиг, завръщайки се към професионалния футбол. Ди Матео приветства завръщането на българина в отбора си и начина на подготовка на футболиста.

По темата

"Мисля, че той е пример за смелост и решителност за всички нас. Факт е, че дойде преди началото на сезона и не е пропуснал нито една минута, полага много усилия и старание на тренировките", заяви Ди Матео.

37-годишният Петров тренира с клуба и влезе в игра през второто полувреме при контролата на тима с австрийския ГАК, която Вила спечелиха с 8:0. Както е известно в момента, завръщането на Стилиян не е на базата на договор с клуба, но може да му бъде предложен такъв, ако той впечатли с играта си.

„Той надскочи историята, това завръщане е забележително и аз му казах онзи ден, че е пример за всички нас”, допълни мениджърът.

Петров записа повече от 100 мача за Вила, преди да бъде диагностициран с тежката и коварна болест, като бе неразделна част от отбора на Мартин О’Нийл.

„Стилиян Петров е фантастичен човек, наистина е много весел и работи усилено. Той винаги ще направи всичко по силите си за отбора. Разбирам защо той е лидер и е бил капитан на Вила”, допълни Ди Матео.

През миналия сезон Астън Вила изпадна от Висшата лига и сега предстои много работа пред новия мениджър. В първия кръг от новия сезон в Чемпиъншип Вила среща Шефилд Уензди на 7 август.