"Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП", пише му още тя

"Спрете да ме заливате с помия. Никога не съм си и помисляла да бъда паралелен кандидат на БСП. Ще приема всяко решение на ръководството". Това пише Мая Манолов в есемес до Стефан Данаилов. Текста на съобщението тя публикува във Facebook профила си.

Повод за коментара ѝ е интервю с Данаилов пред Валерия Велева в epicenter.bg. В него той заявява, че Манолова е създала група в Изпълнителното бюро на партията, която да работи за нея и против председателя  Корнелия Нинова.

„Това е пълният текст на SMS-a, който изпратих на г-н Данаилов, след като разбрах от медиите, че Изпълнителното бюро три часа е обсъждало как да ме спре да не се кандидатирам като паралелен кандидат на обединената левица”, пише Манолова във Facebook.

„Не смятам, че този SMS е "гнусен", по-скоро такова е внушението, че искам да цепя БСП. Впрочем, освен посочените Юри Асланов, Бриго Аспарухов, Костадин Паскалев, Калоян Паргов, oще 179 общински организации на БСП смятат, че съм подходяща за кандидат за президент, а 56 - за вице и затова са ме номинирали. Това прави 235 от общо 265 организации на БСП във вътрешното допитване и десетки граждански организации!

Но очевидно ръководството мисли друго!

"Няма да позволя името ми да се замесва в партийни интриги. Доказала съм, че да работя за хората е моя мисия, мисия, която ще продължа да изпълнявам с още по-голям хъс и енергия. Както казах вече, аз няма да предам това доверие”, допълва Манолова.

Политологът Първан Симеонов  смята, че случващото се е потвърждение за вътрешните разделения в Столетницата

„Корнелия Нинова стъпва върху минно поле. Но, ми се струва, че има и външни сили, които биха се радвали и се възползват от тези вътрешни разделения. Те могат да бъдат външни сили в левицата. Могат да бъдат и самата управляваща партия”, коментира Симеонов.

Според политолога в този контекст трябва да се разглежда поканата към  Сергей Станишев да присъства на съвместното заседание на правителствата на Гърция и България в началото на седмицата. Екип на NOVA потърси засегнатите страни в спора, но те предпочетоха да спазят добрия тон и да запазят мълчание. 

Междувременно друг от спряганите кандидати на левицата за президентска номинация ген. Румен Радев излезе с пореден пост във Facebook. Шефът на ВВС е сочен като личната номинация на Корнелия Нинова.

В социалната мрежа генералът заявява, че е прочел "невероятни упражнения" по свой адрес. Наричали го лъжец, дезертьор, комунист и държавен изменник. Радев отдава такива коментари на въображение и изобретателност. В заключение пише, че от тях самият той е на ръба да загуби пространствена ориентировка кой е. Като отговор на всички упражняващи се по негов адрес генералът качи на страницата си Реквиема на „Моцарт”.