Тя увери, че ГЕРБ не е купувала гласове

"Има недоволство и то се изрази в подкрепата на ген. Радев. Искам да ви уверя, че много добре разчитаме тези сигнали, даваме си сметка. Очевидно това е протестен вот към управляващото мнозинство”. 

По темата

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в коментар за това ГЕРБ трябва ли да промени нещо в политиката си с оглед резултата на Цецка Цачева на първия тур. 

А Вие кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук.

На въпрос какво би посъветвала Борисов – да подаде или не оставка - тя заяви, че фактът, че той е заявил, че правителството е готово да направи този знак към обществото е много силно послание.

"Нека да изчакаме и втория тур, който ще бъде много интересен. Ако имаме 3 800 000, които са гласували, имаме поне още 2 милиона, които не са гласували. Половината от тях да отидат да гласуват и хората, които бяха на първи тур, ако решат да подкрепят някой от кандидатите на втори тур, също биха променили картината. Разчитаме на това”, заяви Бъчварова.

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Тя увери, че ГЕРБ не е купувала гласове.

"Това можеше да се види и вечерта на изборите, когато ние очаквахме всеки един резултат, във всяко едно населено място, дори в малките, без да знаем какъв ще бъде то. Нека да анализираме този вот и след втория тур, но знакът е даден”, каза още вътрешният министър.

"Сигналите и случаите, по които трябваше да реагираме, бяха изключително малко – само 5 на брой. Два от тях са в Кулата, другите са единични в райони, в които е установено, че някой се опитва да купува гласове. Не е нещо съществено, не е масова практика”, отчете тя.

На въпрос какви мерки ще вземе МВР за охраната на балотажа, Румяна Бъчварова обясни, че те ще са същите като на първия тур.