На излизане от десен завой, колата минала през насрещната лента, качила се по ската, след което се преобърнала

20-годишен младеж излетя с колата си от път Е-79 в Кресненското дефиле. Колата се преобърна по таван, но водачът ѝ не е пострадал тежко, предаде БГНЕС.

По темата

Пътният инцидент стана към 20:30 ч. тази вечер на около километър преди изхода на дефилето в посока Симитли. Лекият автомобил се е движел от Кресна в посока Благоевград.

На излизане от плавна дясна крива, колата минала през насрещната лента, качила се по ската, след което се преобърнала по таван до пътя. При преобръщането е изтръгнат пътен знак.

Водачът, който е от село край Петрич, излязъл през счупеното странично стъкло, след което на автостоп отишъл да търси помощ в Спешения център в Симитли. Оттам с линейка е транспортиран до болницата в Благоевград. Състоянието му не е тежко, но е силно уплашен. Правят му се изследвания.

Докато шофьорът търсел помощ в Симитли, преминаващи са подали сигнал за обърнат по таван автомобил. Изпратена е била още една линейка - този път от Благоевград. В катастрофиралия автомобил не е открит никой, заради което, до изясняване на случая, се считаше, че водачът е избягал от местопроизшествието.

Движението по Е-79 през дефилето не е ограничавано, тъй като катастрофиралият автомобил е извън пътното платно.

Причините са пътно-транспортното произшествие се изясняват.