Това стана ясно по време на годишната церемония на ACES Europe

Шефовете на ACES Europe дадоха оценка „отличен“ за усилията на София в подготовка за Европейска столица на спорта през 2018 г. Това стана ясно по време на годишната церемония на организацията, която се състоя в сряда в залата на Европарламента в Брюксел.

Стотици ученици покоряват Черни връх

Пред повече от 500 присъстващи, представителите на София 2018 презентираха с двуминутен клип дейността си по инициативата и информираха за намеренията си през следващата година. В същото време Столичната община отдели над 7.2 млн. лева за спорт и спортна инфраструктура тази година.

Презентацията беше аплодирана в залата на Европейския парламент в Брюксел.

СЪСТЕЗАНИЕ В ПЛАНИНАТА: Стотици се включиха във „Витоша летен фест”

„Мога да потвърдя, че екипът на София 2018 върши превъзходна дейност. Темповете, с които градът се подготвя да бъде Европейска столица на спорта след две години са впечатляващи. Можеш да кажем, че в това отношение България е сред отличниците, в сравнение с всички досегашни градове, заслужили подобно признание. Екипът в България работи много активно и в информационно, и организационно отношение извърши огромна дейност за няма и две години“, заяви Джан Франческо Лупатели, президент на ACES Europe.

По време церемонията представители на Прага връчиха на екипа на Марсилия знамето за следващата Европейска столица на спорта – през 2017 г. След една година тази процедура ще се повтори с приемане на знамето от страна на българската столица.