Проектът ще започне през следващата година

През 2018 г. боклукът от центъра на София ще бъде под земята. Проектът за обособяване на подземни контейнери се предвижда да започне от следващата година, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщава Дарик радио. 

По темата

За догодина от "Московска" 33 са предвидили 172 млн. лева за почистване, без  да има промяна за таксата битови отпадъци. В план-сметката на общината е записано двойно увеличение на средствата за почистване на междублоковите пространства. Повече пари ще има и за миенето на улици.

От догодина започва поетапното изграждане на подземни контейнери в централната градска част, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. "Изпълнението на проекта трябва да започне следващата година и вече 2018-а да се изпълнява", уточни тя.  Подземни кофи за боклук ще има на улиците "Солунска", "Иван Шишман", "Граф Игнатиев".

От общината вече са готови и с бюджета за почистване на града.  "Предлагаме увеличение два пъти на средствата за поддържане и почистване на междублоковите пространства", заяви Фандъкова. 

Източник: Dariknews.bg

Редактор: