Правим задълбочени анализи и целим да бъдем обективни в резултатите, които постигнахме, заяви той

"Няма да си подам оставката след загубата на президентските избори. Правим задълбочени анализи и целим да бъдем обективни в резултатите, които постигнахме. Не сме имали тролове, които да пишат срещу политическите ни опоненти. Кампанията ни винаги е била лице в лице с българските избиратели". 

По темата

Това заяви в „Здравей, България” зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той заяви, че няма да подкрепят Патриотичния фронт, ако се опитат да създадат правителство в рамките на сегашния парламент.

„Цецка Цачева изпълва с функционална компетентност това, което имахме като искане – тя да бъде президент на страната. Направихме максимална мобилизация това да се случи”, коментира Цветанов.

На въпрос дали подкрепя идеята за мажоритарни избори в два тура, той заяви, че ГЕРБ е „за” тази промяна.

Цветан Цветанов бе помолен да коментира и повдигнатите обвинения на министрите в оставка Петър Москов и Делян Добрев. Цветанов не се ангажира с конкретни заключения, но се съгласи с това, че може би у обществото остава усещането, че се повдигат обвинения на властимащите, след като са свалени от власт.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и твърденията на Цветан Василев от последните дни, че има голяма корупция през Алекснадър Сталийски, който е близък на Бойко Борисов. Той описва схема през 2010 г., когато банкерът е прехвърлил 50% от собствеността на „Дунарит” на фирми, собственост на посочени от Сталийски лица. Срещу това Василев е получил обещание, че ще бъде закрилян от държавата. Три години по-късно той е принуден да откупи това, което е подарил и да плати 43 милиона лева.

„Това са събития от 2010 г. Към онзи момент няма подаден сигнал нито от Цветан Василев, нито от Сталийски”, заяви Цветанов.

„Борисов беше проверяван през 2013 г. Всичко това, което в момента се тиражира, е повторение на събитията от тогава. Едни и същи говорители излизат и тогава, и сега”, допълни той.

Целия разговор с Цветан Цветанов гледайте във видеото: