Копие на Витлеемската пещера посреща гостите в Раковски

Католическата общност у нас също тържествено посреща Рождество Христово. В град Раковски за първи път Коледа беше посрещната с огромно копие на Витлеемската пещера. Фигурите в нея са с човешки размери и пресъздават сцената от раждането на Исус.

Пещерата е уникална и подобна има само във Ватикана. Тя е дело на двама художници - баща и син, които близо година са се трудили, за да построят къщичката. 

"Сцената представлява самото Рождество Христово по най-автентичния начин, който описват в историята. Направено е от стиропор и отгоре просто е нарисувано така, че да изглежда истински камък, изкуствен камък, т.е. смола като материали също така и гипс", заяви художникът Владимир Сарийски. 

"Нека призивът да бъде този на ангелите- мир на земята. Той е най-нужното нещо, както мирът, който всеки един от нас носи вътре в себе си, така и този световен мир между народите, който виждаме по колко много начини засъжаление е осъкатен в нашите времена", заяви отец Димитър Димитров от църквата“Пресвето Сърце Исусово“ - Раковски.