Хиляди европейци участват в шествия в подкрепа на ЕС в няколко европейски града

Хиляди европейци участват в шествия в подкрепа на ЕС в няколко европейски града, за да отбележат 60-годишнината от подписването на Римските договори. 

По темата

Българи се включиха в големите митинги в Рим. По случай подписването на новия Римски договор в италианската столица имаше митинги както в подкрепа, така и срещу Общността. Организираната българска група се включи в проевропейското шествие.

СНИМКИ НА СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ ВИЖТЕ ТУК

Според полицията в двете шествия са се включили 8000 души. Тежка охрана беше разположена заради церемониите на Капитолийския хълм. По покривите в центъра на Рим бяха разположени снайперисти, а над града летяха хеликоптери.

Полицията в Рим е взела ножове, газови маски, шлемове, домашно направени щитове и метални пръчки, скрити по маршрута на марш срещу ЕС, който е планиран за по-късно днес. Общо 1500 души са били спрени, за да се идентифицират.

Няма арестувани досега, уточни говорител на полицията, допълвайки, че 5000 полицаи са разположени в града да следят за реда. Над 30 хиляди души се очакват по улиците на Рим. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.