Лесно ли е да отговаряш на въпроси, вместо да ги задаваш?

България е на дъното по свобода на словото, но въпреки или заради това, най-младите имат интерес към журналистическата професия. Ученици от София се срещнаха с носители на наградата „Валя Крушкина - журналистика за хората“. Лесно ли е да отговаряш на въпроси, вместо да ги задаваш?

ДОБРА НОВИНА: Връщат количката на 9-годишния Илиян

„От години съм го приела като кауза проблемът на децата с увреждания. Вие колко пъти сте виждали дете с уреждане на улицата? Няма ги, нали!”, казва репортерът на NOVA Мария Милкова.

ЩАСТЛИВА РАЗВРЪЗКА: Откриха открадната количка на дете с церебрална парализа

Носители на наградата „Валя Крушкина - журналистика за хората“, се срещнаха с ученици, за да си поговорят за проблемите в журналистиката, а и за тези в държавата. Мария Милкова беше една от тях.

Отказват помощи на болно дете, защото го гледат баба му и дядо му

Мимо Гарсия, доскорошен ученик в 54-то училище, иска да тръгне по стъпките на Мария.

„Аз съм изключително доволен, ако има такива срещи не само с журналисти, с историци, с математици, това ще провокира младите да се поинтересуват малко повече”, на мнение е Мимо Гарсия.  

„МИСИЯ ОБРАЗОВАНИЕ”: Ще скочат ли таксите за ясли и детски градини?

Но на един въпрос й е било най-трудно да отговори - този за цензурата. 

Намериха временен дом на болен мъж, изхвърлен от общинско жилище

„Трудно ми беше да им кажа. Аз си върша работата с принципите, на които са ме учили. Много неща в нашата журналистика не са както трябва и ние се борим всеки ден срещу това”, казва Мария Милкова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.