Посолството ни в Брюксел следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти

"Няма постъпила информация за пострадали български граждани при експлозията в Брюксел", съобщават от Министерството на външните работи  (МВнР).

От ведомството препоръчват на българските граждани, пребиваващи в белгийската столица, да избягват района на централната жп гара и да следват стриктно препоръките на местните власти, както и да следят информацията в медиите.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА АТАКАТА

По темата

Българското посолство в Брюксел следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти, се казва още в съобщението.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на българското посолство в Белгия: + 32 473 981 042.

 "Няма притеснения сред българската делегация в Брюксел, след инцидента на гарата в белгийската столица", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от Агенция "Фокус" 

"Обстановката е спокойна, въпреки съобщението за полицейската операция в района на гарата. Правят впечатление прецизността и професионализма, с които действат белгийските служби за сигурност, за да гарантират нормалната работа на политическия връх на съюза", коментира Цветанов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес