Те внесоха и подписка в Министерския съвет в защита на исканията си

Артисти на протест. Десетки представители на културните среди се събраха днес в центъра на София, за да защитят старото кино „Левски”. В сградата му в момента се помещава Център за култура и изкуство, който обаче съвсем скоро може да затвори врати. Причината – финансира се с пари от имоти, които частен инвеститор иска да придобие. По тяхно мнение – абсолютно незаконно. За да подкрепят исканията си, артистите днес внесоха и подписка в Министерския съвет.

Театър за аматьори: Хора с различни професии се събират на сцената

„Не мога да си го обясня, честна дума. Не мога да си представя живот, в който само парите са извор на щастие. Това не е така, не е вярно. Човек има нужда от духовна храна и разбиране. Това е някаква духовна агресия”, на мнение е актрисата Гинка Станчева.

С МОТОР ПО ПЪТЯ НА КОПРИНАТА: 3D артист тръгва сам на пътешествие

„Това е срамно за всеки българин, не само за нас, да се борим за българската култура. Това е част от нашето призвание. Не можем да чакаме сцената да ни се поднесе на готово. Трябва да си я заслужим, да си я извоюваме”, на мнение е певицата Ваня Костова.

Гигантски ръце се показаха от канал във Венеция (СНИМКИ)

„Аз съм се запознал с материалите и там има просто крещящи неща. Невъзможно е това да остане така. Това ще бъде пореден белег за ужасното състояние на съдебната ни система”, каза актьорът Рашко Младенов.

Окончателното решение обаче е на Върховния касационен съд. Делото е през октомври. А дотогава борбата за оцеляване продължава. От артистите, но и тяхната вярна публика. 

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.