Въпреки че ГЕРБ се отрече от него, той заяви, че остава на поста си

Казусът „Хасково”. За първи път след избухването на скандала кметът на града Добри Беливанов се появи публично. Въпреки че ГЕРБ се отрече от него, кметът заяви, че остава член на партията и че остава на поста си.

По време на националния тракийски събор - поклонение в Маджарово, Добри Беливанов заяви, че има нужда от време да се запознае с всички обвинения.

„Аз откъде да знам като съм бил в отпуска. Почивах си. Нямам ли право на отпуска?”, попита кметът на Хасково Добри Беливанов.

Преди седмица ГЕРБ свали доверието си от собствения си кмет. Чуха се и твърдения, че той бил на екскурзия в Монако с местен бизнесмен. Беливанов твърди, че е почивал на собствени разноски.

Цветанов защити решението на ГЕРБ да се разграничи от кмета на Хасково

„ГЕРБ е партия, която винаги се е разграничавала от такива корупционни практики, които водят, за мен това е корупционна практика някой да те води на почивки”, заяви Георги Станков - депутат от ГЕРБ.

„Беливанов не покри очакванията, които бяха декларирани през предизобранат кампания 2015 година”, заяви Цветан Цветанов от ГЕРБ.

Кметът Беливанов заяви, че ще даде обяснение пред избирателите. хИ още от първите коментари - въпреки сваленото доверие от ГЕРБ, Беливанов е решен да остане член на партията.

А от БСП определиха скандала като вътрешнопартиен, въпреки че те хвърлиха обвинения за шуробаджанащина в община Хасково заради областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев.

Очаква се кметът да е официално на работа в понеделник.

В късния следобед, кметът на Хасково разпространи официално становище, адресирано до премиера Борисов и браншовата организация на общините. В него той заявява, че не се дистанцира от партията, а от действията на Делян Добрев и подчертава, че причина за напрежението в града са интереси, симпатии и кадруване. Беливанов допълва, че партийните, семейните и приятелските назначения са недопустими нито в общината, нито в енергетиката. За първи път кметът говори за скъпите коли и жените, спряганите за негови любовници. Подчертава, че от изтеклите записи ясно се виждало, че това е една "добре режисирана ситуация", а жената за която се говори е негова дъщеря.  

 

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.