В МВР са получени множество сигнали за съобщения от името на фирма "Кредисимо"

Множество интернет потребители се оплакаха в МВР този понеделник, че са получили съмнителни имейли с предупреждение за плащане на просрочени задължения от името на фирма "Кредисимо". 

Мащабна кибератака засегна няколко държави, сред тях и България

От ГДБОП са установили, че към СПАМ съобщенията е прикачен зловреден файл, който компрометира компютърната конфигурация на потребителя, като извлича неправомерно лични данни, пароли за социални мрежи, пощенски кутии, банкови ресурси. "Така заразения компютър е възможно да бъде използван от компютърните престъпници и за редица множество други кибер атаки – разпращане на нови фишинг мейли и DDoS мрежови атаки", обясняват от МВР.

Арестуваха българин, проникнал в банковата сметка на Бил Гейтс (ВИДЕО+СНИМКИ)

От там уточняват, че не е извършена хакерска атака към фирма "Кредисимо" и тяхната база данни и фирмата не стои зад разпращането на тези съобщения. Хакерите използват неправомерно името на компанията, за да заблудят получателите, съобщиха от МВР.  Продължава работата по установяване източника на кибер атаката.

Нови фалшиви мейли от НАП атакуват компютрите ни

 От ГДБОП призовават всички интернет потребители да не отварят съмнителни съобщения и да инсталират на устройствата си надежни антивирусни програми.

Български хакер може да бъде осъден на 100 години затвор в САЩ

Измамните мейли са със следния текст:

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.