"Правителството също очакваше мониторигна на ЕК да падне", заяви той

„Изгониха ме от заседанието на парламента в сряда, защото казах на г-н Главчев, че трябва да си подаде оставката и не може да остане председател на Народното събрание”, обясни в предаването „Здравей, България” Антон Кутев, зам.-председател на „БСП за България”.

След като той и председателя на БСП Корнелия Нинова бяха изгонени от залата, от опозицията събират подписи, за да искат оставката на Димитър Главчев.

БСП искат сваляне на парламентарния шеф

„Къде да кажем, че премиерът руши имиджа на институциите, ако не в парламента?”, попита Кутев и добави: „Къде отива демокрацията?”.

Отстраниха Корнелия Нинова от заседанието на парламента

Относно думите на премиера Бойко Борисов, че в парламента има хора, които купуват гласове и такива, които са наркотрафиканти, Кутев заяви, че Борисов се опитва да се измъкне и прави внушения, които според тях са неверни. „Затова искаме да дойде и да каже какво има предвид. Когато го направи аз ви гарантирам, че той ще бъде осъден. Лично ще заведа дело”, заяви депутатът от БСП.

БСП иска Борисов да обясни кои са "депутатите наркотрафиканти"

„Искам да попитам кога Цветанов и Борисов ще платят парите на държавата, за дела по тяхна вина, по които държавата е осъдена в Страсбург”, заяви Кутев.

По темата с доклада на Европейската комисия той заяви, че всички са очаквали механизма за сътрудничество и контрол ще бъде отменен. „Това трябваше да стане сега. Правителството също го очакваше”, заяви той.

БСП поиска оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов

„Факт е обаче, че нито едно от предписанията не са изпълнени”, добави Кутев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Нинова: Няма да ме спрат, ще продължавам да им казвам истината в очите (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.