Реконструкцията ще обхване трасето от магистрала "Тракия" до Казичане

Нов ремонт започва на Околовръстното шосе в София, след като едната част от източната дъга, вече е готова. От началото на следващата седмица ще започне реконструкцията на пътя от магистрала „Тракия” до Казичане.

Според пътните експерти, ако времето позволи ремонта ще приключи до края на годината, ако не ще бъде довършен на пролет. Проектът за ремонт на Околовръстното шосе от квартал „Младост” до магистрала „Тракия”, също е готов. Там се подготвят процедурите по избор на изпълнител, обясни кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

ОПАСНО ВИСОКА СКОРОСТ: Всеки трети на пътя нарушава ограниченията

Очакванията са строителството да започне до края на следващата година. В момента се правят отчуждения на имоти и за дъгата от булевард „Цар Борис III” до ж.к. „Люлин”. Междувременно, новата камера на ремонтираната източна дъга на околовръстния път е хванала за едно денонощие над 300 шофьори с превишена скорост.

„Това е най-натовареният участък на околовръстния път, над 20 хиляди автомобили на денонощие преминават и най-натоварен от тежкотоварен трафик в страната. Поне още една камера трябва да поставим в този участък от понеделник започваме от АМ „Тракия” към Казичане”, министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

„Ангажиментът, който сме предприели с АПИ, това е да се направи подлез на хората от Казичане и тъй като имаме още една задача за моста на южната дъга при Бояна, който да оправим работим заедно”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.