"Някъде виждате ли пречупен кръст?", попита той

„Къде виждате на тази фланелка фашистки символ? Някъде виждате ли пречупен кръст? Това означава ли, че думата „Wehrmacht” не трябва да се изписва никъде в учебниците? Видно е за какво става въпрос – за музикална рок група”. С тези думи вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира случая със снимка на председателя на Агенцията за българите в чужбина, на която той е облечен с тениската с надпис „Wehrmacht” - името на въоръжените сили на Нацистка Германия по времето на Адолф Хитлер. Той отвърна, че не намира нищо странно в облеклото на Петър Харалампиев. 

Носи ли нацистка тениска шефът на агенцията за българите в чужбина?

Държавната агенция за българите в чужбина е на пряко подчинение на Валери Симеонов, но в Министерския съвет е известно, че Петър Харалампиев е назначен и предложен от самия Красимир Каракачанов.  

В личния си профил в социалните мрежи, Петър Харалампиев отрече твърденията, че е носил тениска с нацистки поздрав. 

"Аман от неразбиране, глупости и небивалици!?! Та по този повод ето едно поздравче до всички ценители на тежката музика с това яко, здраво рок парче на североамериканската култова, ъндурграунд, тежка рок банда от Орегон, правеща готина кросоувър музика още от средата на '80-те години на миналия век! Да живее готината музика и свободата! Правете любов, не война", написа Харалампиев във Facebook.

Втори скандал със снимка с нацистки поздрав, искат се оставки (ВИДЕО)

Припомняме, че Петър Харалампиев е поредният кадър на Красимир Каракачанов с подобни прояви. Преди него Иво Антонов, шеф на дирекция „Социално подпомагане”, беше качил снимка във Facebook, на която позираше пред танк „Майбах“ с протегната за нацистки поздрав ръка. Освен това и съветникът на президента Румен Радев - Пламен Узунов - също се оказа с нацистки снимки, на които той е маскиран като Хитлер. Узунов, който беше и служебен вътрешен министър в правителството на проф. Герджиков, отказа да подаде оставка в началото на юни заради снимките.

Иво Антонов за нацисткия поздрав: Дълбоко съжалявам за незрялата постъпка

На въпрос „Ще бъдат ли демонтирани от управлението, ако ДПС настоява за това?”, той отвърна с думите: „Една политическа партия може да бъде демонтирана само от Негово Величество избирателя. В политическия живот, в политиката, в парламента, в правителството, демонтажът се извършва от избирателите, а не от партия, която е четвърта по големина”.

СЛЕД СНИМКАТА С НАЦИСТКИ ПОЗДРАВ: Служител на МО е в болничен

Относно отстраняването на Димитър Главчев от поста председател на Народното събрание, Каракачанов заяви: „Председателят на парламента беше излъчен от партия ГЕРБ. Те имат право, както е записано в нашето споразумение, било за кадри в парламента и комисии, било за изпълнителната власт, всяка партия, посочила свой кандидат, има право да го оттегли, когато намери за необходимо”.  

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.