Ние нямаме еднаква визия нито за бюджета, нито за данъците, подчерта той

„Твърде много различия има между ДПС и БСП. Ние сме партии с различна политическа физиономия. Това е безспорен факт”, коментира в студиото на „Здравей, България” Йордан Цонев, заместник-председател на парламентарната група на ДПС.

БСП внесе вота на недоверие

„Разликата между нас и БСП е, че ние смятаме, че България се нуждае от нов тип управление”, подчерта Цонев. „Това, което каза Ахмед Доган и ние споделяме е, че страната се нуждае от нов тип управление. ДПС няма да участва в „Стани да седна”, каза още Цонев.

Обединените патриоти ще гласуват срещу вота на недоверие

„Когато нямаш подготвен радикално нов вариант за управление, няма нужда да предлагаш на българските граждани същото политическо меню с други изпълнители”, подчерта още той. „В последните 10 години България се нуждае от сериозни реформи във всички сфери. Констатират го всички партии, но никой не го прави. Няколко кабинета не успяха да направят тези реформи”, добави Цонев.

ДПС ще подкрепи вота на недоверие, но със собствени мотиви

„Когато се съберат две партии с несъвместими програми, те не правят дълбоки реформи. Програмите на ГЕРБ и националистите са несъвместими на 50%. Нашата програма с тази на БСП - също. Ние нямаме еднаква визия нито за бюджета, нито за данъците, нито за реформата в здравеопазването. Ние сме управлявали с БСП и сме управлявали неуспешно в голямата си степен – щом не можахме да реформираме системите”, заяви Цонев. 

„Ние сме опозиция на това управление, най-малкото защото в него участват националисти, но не само заради това. Никак не е нужда опозицията да е единна. Единни трябва да са партиите в управлението. Това, че БСП внася вот на недоверие и че ние ще го подкрепим с други мотиви, няма значение. Важното е недъзите на това управление да бъдат казвани и ако могат – да бъдат коригирани”, коментира още Цонев. 

Цонев коментира и протестите за бъдещето на национален парк „Пирин”. „Ние смятаме, че трябва в рамките на разумната екология трябва да се даде възможност гражданите да упражняват ски спорта. Аз не мога да разбера как в Австрия всеки курорт може да има по 300 километра писти и по 80 лифта, а пък ние да имаме един и това да пречи на екологията”, заяви той. 

„ДПС ще работи за това да се ускори процесът на интеграция на страните от Западните България и да се ускори процесът на диалог с Турция. На Балканите няма място за етно-национализъм”, каза още Цонев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.