Рискови маневри или рискови пътища са причина тежките случаи?

Десетки катастрофи през уикенда. Някои от тях с жертви. Най-тежката беше на "Хаинбоаз", където трима загинаха, а дете е тежко ранено.

Детето, ранено в жестоката катастрофа на „Хаинбоаз” – в критично състояние

Рискови маневри или рискови трасета? Председателят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов заяви, че както лошите пътища, така и неправилното шофиране, са фактор за инцидентите.

Тир и две коли се удариха на пътя между Предела и Разлог (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Най-вече бездействието на хората, които трябва да направят такава организацията на движението и такива закони, че да могат да повлияят и на двата фактора”, каза той.

Патрулка се заби в дърво след катастрофа в Пловдив (ВИДЕО)

Иванов подчерта, че последните крути мерки на властите са били безрезултатни. Около 700 човека са загинали в резултат на подобни инциденти през изминалата година.

Двама загинали и над 100 ранени при жп катастрофа в САЩ (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Ние говорим за едни усилия, които би трябвало да дадат едно поне 20-процентно намаление на жертвите до 2018-а”, подчерта той. Иванов отбеляза, че по негови лични наблюдения на пътищата у нас няма контрол.

Жестока челна катастрофа уби трима души (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Хората не знаят как да шофират по опасните участъци при лошите метеорологични условия”, каза той и добави, че от съюза искат да се промени системата на обучение. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.