Имам комплект документи за случващото се с мен, които ще дам на медиите и чужди служби, каза ген. Кирчо Киров

Зная кои са поръчителите на действията срещу мен и техните политически ментори. Подготвил съм комплект документи с конкретни данни за това, което става. Депозирал съм ги на сигурно място, защото се опасявам, че нещо може да се случи с мен или с членове на моето семейство”. Това каза в ефира на „Здравей, България” бившият шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров. Той получи присъди от 10 и 15 години затвор по обвинения за присвояване на общо 10 млн. лева от бюджета на разузнаването, като изписвал суми за несъществуващи специални операции.

15 г. затвор за бившия директор на разузнаването Кирчо Киров

Броени дни по-късно генералът беше осъден на две години условно заради разгласяване на държавна тайна. Причината – в ефира на „Здравей, България” той споделил, че е разговарял с висши служители от Техеран за случая на осъден на смърт българин в Иран преди години.

Той обясни, че въпросните събрани от него документи ще бъдат предоставени на наши и чужди медии, както и на партньорски служби, когато самият той прецени за необходимо.

Ген. Кирчо Киров получи още една присъда

Аз бях осъден при един скоротечен процес, добре режисиран предварително от прокуратурата и Военния съд”, каза още ген. Киров.

Той е категоричен, че докато е бил на поста си в НРС, е живял с убеждението, че утвърдените от него разходи са отивали по предназначение.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.