Вижте в кои дни ни очакват застудяване и валежи от сняг

В последния работен ден от тази седмица времето ще остане топло за февруари. Валежи не се очакват, а температурите ще бъдат сравнително високи – от 9-10 градуса в Западна България, до 14-15 градуса на места в източните части на страната.

Ще духа до умерен вятър от запад – северозапад само в Дунавската равнина, но до вечерта и там вятърът ще отслабне и стихне.

Циклон от запад донесъл бурния вятър, връхлетял България

През уикенда обаче зимата отново ще напомни за себе си. В нощта срещу събота ще започнат валежи от запад, които до края на деня ще обхванат цялата страна. На места се очаква те да бъдат значителни.

Вятърът ще се ориентира от североизток и температурите бързо ще се понижат. Минималните ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, а дневните - от 6 до 10 градуса.

До края на съботния ден в Западна България дъждът ще преминава в сняг.

ЗАРАДИ ВЯТЪРА: Самолет не можа да кацне на Летище София

В неделя все още ще вали – в северните райони сняг, а в южните – дъжд, като от югозапад се очаква валежите да отслабват и спират. Ще духа от умерен до силен северен вятър.

Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2 градуса, а максималните - от 3 до 6 градуса над нулата.

В районите на старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Прогноза за времето (08.02.2018 - сутрешна)

В началото на следващата седмица преваляванията навсякъде ще спрат, но облачността ще се  остане значителна. Вятърът ще отслабне, но въпреки това ще остане доста студено. Сутрешните температури в понеделник ще бъдат между минус 7 и минус 2 градуса, а дневните - между 2 и 6 градуса.

Във вторник съществена промяна на времето не се очаква. Ще има разкъсана облачност, без валежи, а дневните температури ще останат около 5-8 градуса.

В сряда ще се заоблачи и се очаква на места отново да превали дъжд.

В четвъртък валежите ще спрат, а дневните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.