За едни той е герой, а за други - противоречива фигура

Един от най-скандалните футболисти у нас в момента е Фернандо Каранга. За едни той е герой, голмайстор в "Първа лига". За други обаче е противоречива фигура – човек, който е на ръба да направи скандал по време на мач. Гони докрай всяка топка, често се разправя със съдии. С него се срещна Деян Веселинов, за да разбере повече за личната история на противоречивия футболист и откъде идва темпераментът му.

"Другата игра" на Тервел Пулев: Магистър по право и професионален боксьор (ВИДЕО)

Голмайсторът на ЦСКА беше наказан за един мач за поведението си в дербито с "Левски". Освен това бразилецът беше глобен с 6000 лева. Причината – Каранга „отпразнува бурно” гола си в 84-ата минута, с който донесе победата за ЦСКА. Той направи жест с ръка, символизиращ прерязване на гърлото.

"Другата игра": Александър Попов между волейбола и книгите

„Стана ми тъжно от това наказание, защото работя неуморно да помагам на отбора си, а действията ми бяха окачествени като вредни. Наказаха ме за нещо незначително. Не влагам агресия в жеста си, беше изтълкуван погрешно. Сега важното е да запазя спокойствие и да не свеждам глава”, каза Фернандо Каранга.

„Другата игра” на Сесил Каратанчева (ВИДЕО)

Искам извинение от онези, които са видели в жеста нещо повече от това, което съм искал. А аз не искам да обидя никого. Такъв съм си и надали ще се променя. Не исках да обидя никого, извинете ме”, допълни той.

"Другата игра" на Симона Пейчева – между гимнастиката и телевизията

„Родителите ми винаги са ми казвали да не се отказвам от мечтите си. И аз тичах, отдавах се напълно, за да стигна тук, където съм. Със сигурност има връзка между начина, по който израснах, и стила ми на игра. Идвам от най-бедния регион на Бразилия и никога няма да забравя мястото, откъдето произхождам. Днес съм на другия край на света и благодаря на Господ за това”, разказа футболистът.

"Другата игра" на Карин Околие: Да бягаш към себе си

Той призна, че често е гладувал, но макар и гладен, пак тичал след топката, защото за него тя е всичко.

„Изстрадах много, за да имам това, което имам днес. Мога да помагам на семейството и близките си. Правя всичко за тях, изпращам им пари. Имам и дъщеря на 7 години, която майка ми отглежда. Когато преди година дойдох сам тук, се обадих на жена ми и й казах – тук е много студено. В началото бях малко разколебан къде съм попаднал. Когато пристигна съпругата с детето ми, се адаптирах много бързо. Днес това е моят дом. Синът ми е голям бандит, той е по-известен от мен тук. Идва на стадиона да гледа играта ми, хората се снимат с него”, разказва Фернандо Каранга.

"Другата игра": Кралят на леда Иля Авербух (ВИДЕО)

Каранга всъщност не е истинското му има, а псевдоним. Получава го още като дете на улицата. Използва се за стара кола, която е неугледна, но върви, без да спира. Така Каранга става част от професионалния му път.

Цялото интервю с Фернандо Каранга гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.