Докладът е изготвен след разследване действията на агенцията и Министерството на правосъдието по делото на бившия държавен секретар Хилари Клинтън

Доклад на главния инспектор на Министерството на правосъдието на САЩ Майкъл Хоровиц подкрепи подозренията на президента Доналд Тръмп към бившия директор на ФБР Джеймс Коми, предава БГНЕС.

МЕМОАРИТЕ НА КОМИ: Бившият шеф на ФБР твърди, че Тръмп е морално негоден за президент

Докладът е изготвен след разследване на действията на ФБР и Министерството на правосъдието по делото на бившия държавен секретар и кандидатка за президент Хилари Клинтън. Според говорителката на Белия дом Сара Сандърс докладът подкрепя подозренията на президента Доналд Тръмп.

"Той (докладът, бел.ред.) подкрепи подозренията на президента по повод на действията на Коми и политическата ангажираност на някои служители на ФБР", каза тя.

Джеймс Коми: Тръмп е морално неспособен да бъде президент

В края на април стана известно, че Тръмп смята, че бившият директор на ФБР Джеймс Коми е престъпил закона, представяйки на обществеността документи, в които се описват техните взаимни срещи и разговори. Тръмп не спира да уверява, че Коми му приписва фалшиви изказвания.

"Вече е доказано, че той е лъжец и източник на течове", написа тогава американският държавен глава в "Туитър" и изрази "учудването си", че Коми не е публикувал и документи, свързани с бившия държавен секретар Хилари Клинтън и с бившия министър на правосъдието Лорета Линч (заемала поста между 2015 - 2017 година).

Тръмп за бившия шеф на ФБР: Той трябва да влезе в затвора

Тогава американското Министерство на правосъдието започна разследване дали документите, които Коми е пратил на един от своите приятели, съдържат, или не конфиденциална информация.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес