В новата си книга той разказва за първите дни след изборите през 2016-та година

В САЩ шокиращо интервю на бивш директор на ФБР за настоящия президент Доналд Тръмп. Джеймс Коми казва, че Тръмп е морално негоден да бъде президент и трудно може да каже, кое при него е лъжа и кое не.

Джеймс Коми: Тръмп е морално неспособен да бъде президент

„Мисля, че той е морално негоден да бъде президент”, заяви Джеймс Коми.

Бившият директор на ФБР тръгна в директна атака срещу президента, който го уволни миналата година. В новата си книга Джеймс Коми разказва за първите дни след изборната победа на Доналд Тръмп. Тогава той трябвало да му каже за компрометираща, но непотвърдена информация, с която Русия може да разполага.

„Започнах да му казвам за твърдения, че той е бил с проститутки в хотел в Москва през 2013-а по време на конкурса Мис Вселена и че руснаците са заснели това на видео. Той ме прекъсна и отбранявайки се каза – приличам ли на мъж, който се нуждае от проститутки”, разказа Коми.

Тръмп за бившия шеф на ФБР: Той трябва да влезе в затвора

По-късно Тръмп отново повдигнал въпроса за записа и казал на Коми, че може да му нареди да разследва случая, за да успокои жена си Мелания. Джемс Коми беше уволнен от Доналд Тръмп и това доведе до назначаването на специалния прокурор Робърт Мълър, който да разследва руска намеса в американските избори и евентуалното съдействие на хора от екипа на Тръмп.

„Винаги ми се е струвало невъзможно и бих могъл да го кажа със сигурност за всеки друг президент, с който съм работил, но тук не мога. Възможно е”, каза Коми на въпрос дали мисли, че руснаците могат да имат нещо срещу Тръмп.

Книгата на Коми може да хвърли светлина и върху оставката на бившия съветник на Тръмп по национална сигурност Майкъл Флин. Наскоро той призна, че е излъгал ФБР за руските си контакти, но уточни, че е действал така по нареждане на Тръмп.  А Коми Твърди, че президентът е искал от него да спре разследването на ФБР срещу Флин.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.