Коми сравнява президента с мафиотски бос, защото искал преданост от подчинените си

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми, който в своите мемоари се изказа доста неласкаво за американския президент, трябва да влезе в затвора, е мнението на Доналд Тръмп, съобщава БГНЕС.

Заместник-директорът на ФБР е уволнен

„Няма отговори на главните въпроси в книгата на Коми, която получи лоши рецензии. Сред тях са: как той е пускал да изтича секретна информация (за това – затвор), защо е лъгал членове на Конгреса (затвор), защо Националният комитет на Демократическата партия отказа да предаде сървъра си на служителите на ФБР (защо ФБР не го иззеха)“, написа Тръмп в Туитър.

Разпитаха правосъдния министър на САЩ за руската намеса

Бившият шеф на ФБР прави неласкави характеристики на Тръмп в книгата си, която ще излезе от печат следващата седмица. В книгата „Висша лоялност: истина, лъжа и лидерство“ Коми нарича Тръмп човек, който „не е свързан с истината“, а неговият стил на ръководство определя като „продиктуван от егоизъм“. Коми сравнява Тръмп с бос на мафията, като посочва, че той изисква от подчинените си преданост.

Тръмп: Майкъл Флин излъга ФБР

„Никога не съм изисквал от Коми уверения в лична преданост“, пише още Тръмп в Туитър. „Аз даже едва се познавам с това момче, това е още една от неговите лъжи. Този ловък Коми ще остане в историята като най-лошия директор на ФБР“, продължава Тръмп и нарича книгата на Коми измислица.

Тръмп не е записвал разговори с бившия шеф на ФБР

Президентът отново упреква бившия шеф на ФБР за това как подчиненото му ведомство е разследвало делото за използването на частен сървър от бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън за служебна кореспонденция. През май миналата година Тръмп свали Коми от поста му, защото не бил удовлетворен от работата му.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.