Това заяви бившият директор на ФБР в интервю за Ей Би Си

Президентът Доналд Тръмп е морално неспособен да ръководи Съединените щати. Възможно е Русия да има компрометиращи материали срещу него и в действията му има известни признаци за възпрепятстване на правосъдието”.

Това заяви бившият директор на ФБР Джеймс Коми в интервю за телевизия Ей Би Си. Той беше уволнен от Тръмп през май 2017 г.

Тръмп за бившия шеф на ФБР: Той трябва да влезе в затвора

"Не вярвам на тези истории, според които той страдал от умствена недостатъчност или че бил в първия стадий на деменцията. Не смятам, че той е медицински непригоден", заяви Коми.

Той е убеден, че е бил уволнен заради разследването за предполагаема руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

ФБР вече има нов директор

Интервюто беше по повод публикуването на новата книга на Коми "Висша лоялност", в която представя своята версия за събитията около уволнението си, разследването на предполагаемата руска намеса в изборите в САЩ и имейлите на Хилари Клинтън. В нея Коми сравнява Тръмп с дон на мафията и заявява, че начинът, по който ръководи страната, се базира на егото му и на лична лоялност.

Няколко часа преди интервюто да бъде излъчено Тръмп отправи остри обвинения срещу Коми в Тwitter, наричайки го "непостоянен", "определено най-лошият директор на ФБР в историята" и заяви, че би трябвало да бъде в затвора за предаване на класифицирана информация и за лъжи пред Конгреса.

Доналд Тръмп отхвърли обвиненията на бившия шеф на ФБР

До уволнението си през май миналата година Коми водеше разследването за евентуални връзки между Русия и предизборния екип на Тръмп. Бившият директор на ФБР определи като стъписваща идеята, че Русия може да има компрометираща информация за американски президент, но добави, че в случая с Тръмп не може да изключи тази възможност.

По думите на Коми президентът на САЩ "трябва да вдъхва респект и да изповядва ценностите, които са в сърцето на нашата страна".

"Най-важната е истината, а този президент не е способен да го направи", подчерта бившият шеф на ФБР. Освен това Коми заяви, че според него Тръмп се отнася към жените като към "парчета месо".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.