Мачът се игра в два поредни дни

Новак Джокович ще спори за титлата в тазгодишното издание на Уимбълдън, след като на полуфиналите победи световния номер 1 Рафаел Надал с 6-4, 3-6, 7-6(9), 3-6, 10-8.

Двамата изиграха впечатляващ двубой, който продължи близо пет часа и половина и остави без дъх зрителите на Централния корт, съобщав БГНЕС.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

С днешния успех Джокович, който е трикратен победител в Лондон, се класира за петия си финал в надпреварата. В спора за титлата в неделя ще срещне Кевин Андерсън от ЮАР, който в петък се наложи над американеца Джон Иснър с 3-2 сета след близо шест часа и половина игра.

Именно заради дългия мач между Андерсън и Иснър, 52-ият сблъсък между Новак и Надал започна в петък, но бе доигран в събота.

Сърбинът успя да измъкне първия сет след ключов пробив в седмия гейм за 4-3, а впоследствие не изпусна аванса си и спечели частта с 6-4.

Във втория сет първи своя удар нанесе испанецът, пробил за 3-1, но Новак моментално направи рибрейк. Последва обаче нов пробив за Надал, който този път не удържа преднината си и изравни след 6-3 в своя полза.

Третият сет премина много оспорвано, като този път пробиви липсваха. В последвалия тайбрек Джокович успя да се наложи с 11-9 и така да се доближи само на сет от място на финала, след което обаче срещата бе прекъсната.

Григор Димитров приключи участието си на "Уимбълдън" още на старта

Доиграването стартира с изключително оспорван сервис гейм за Надал, който продължи цели 25 минути. В него Новак имаше две възможности да пробие, но първата ракета в света удържа подаването си и поведе с 1-0.

Рафа се възползва от психологическото предимство от спечеления труден първи гейм и на свой ред стигна до две точки за пробив, като реализира още при първата си възможност, а след това затвърди преднината си за 3-0. Впоследствие обаче последваха силни минути за Джокович, който успя да изравни.

В крайна сметка нова серия от три поредни гейма, спечелени от Надал, му гарантираха спечелването на сета с 6-3, с което вкара мача в решителна пета част.

Двамата печелиха подаванията си, докато не се стигна до гейм номер 15, в който Джокович достигна до мачбол. Той бе майсторски отразен от световния номер 1 за 8-8.

Малко по-късно обаче Джокович все пак успя да пробие и да затвори мача при 10-8 гейма в негова полза.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.