Той ще изгуби 170 точки от актива си за световната ранглиста

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна от "Уимбълдън", след като загуби от швейцареца Стан Вавринка с 6-1, 6-7(3), 6-7(5), 4-6 в мач от първия кръг на надпреварата.

Гришо е шести в световната ранглиста

Световният номер 6 нямаше шанс на жребия и изтегли възможно най-тежкия съперник от непоставените тенисисти, но започна добре на Централния корт днес, като проби два пъти съперника си в първата част, за да я спечели с 6-1, пише БГНЕС.

Вавринка намери играта си във втория сет, в който двамата си размениха по един пробив, преди да стигнат до тайбрек, в който швейцарецът се наложи със 7-3. Григор дръпна с пробив в началото на третата част, като след това пропусна шанс да поведе с два пробива и бе наказан за това.

ЗАД КУЛИСИТЕ НА "РОЛАН ГАРОС": Кой подготвя ракетите на тенис елита?

Вавринка върна пробива и стигна до нов тайбрек, в който отново излезе победител и се доближи на сет от победата. Четвъртият сет вървеше на сервис до 10-ия гейм, в който носителят на три титли от Големия шлем успя да пробие и да затвори мача след два часа и 49 минути игра.

По този начин Димитров приключи с участието си на „Уимбълдън” и ще изгуби 170 точки от актива си за световната ранглиста, докато Вавринка ще срещне Томас Фабиано във втория кръг на турнира.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.