Малко повече от час й трябваше, за да се наложи над 7-кратната шампионка в Ол Ингланд Клъб

Бившата номер 1 в женския тенис Анжелик Кербер триумфира в тазгодишното издание на "Уимбълдън". В спора за трофея германката се наложи над 7-кратната шампионка в Ол Ингланд Клъб Серина Уилямс с 6-3, 6-3 след малко повече от час игра.

СНИМКИ ОТ ЩАСТЛИВИЯ МИГ НА КЕРБЕР ВИЖТЕ ТУК

Двубоят в събота бе повторение на финала в турнира от 2016 г., който тогава бе спечелен от американката със 7-5, 6-3. Днес обаче Кербер демонстрира по-добра игра и заслужено триумфира с първата си титла в Лондон и общо трета от Големия шлем след успехите й в Мелбърн и Ню Йорк през 2016 г.

От своя страна 36-годишната Серина пропусна възможността да спечели рекорден 24-и мейджър трофей при десетото й участие на финал на "Уимбълдън".

Мачът започна по перфектен начин за Кербер, която реализира пробив още в откриващия гейм, който впоследствие затвърди за 2-0. Отговорът на носителката на 23-и титли от Големия шлем обаче не закъсня и след два поредни спечелени гейма резултатът бе изравнен 2-2.

В седмия гейм при сервис за Серина, германката получи три възможности за пробив и от втория опит проби за 4-3. Това се оказа и решаващият момент в сета, тъй като до неговия край финалистката от 2016 не изпусна водачеството – 6-3 в нейна полза.

СЛЕД ПОБЕДА СРЕЩУ НАДАЛ: Джокович на финал на "Уимбълдън" за пети път (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вторият сет започна далеч по-оспорвано, като двете тенисистки печелиха сравнително лесно сервис геймовете си. Развръзката дойде в шестия гейм, при който Кербер проби за 4-2, а след това със солиден сервис гейм затвърди преднината си за 5-2. До края на мача 30-годишната германка демонстрира страхотна психическа устойчивост и това й донесе титлата след финалното 6-3 в нейна полза.

Това е една сбъдната мечта за мен. Да стана първата германка, която печели на "Уимбълдън" след Щефи Граф е наистина страхотно постижение, което значи много за моя щаб, за моето семейство и всичките ми близки. Трябва да отдам дължимото на Серина. Тя е завършен шампион и голяма личност и огромно вдъхновение за всички нас. Сигурна съм, че скоро ще спечели нова титла от Големия шлем", заяви щастливата победителка веднага след края на двубоя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.