Въпреки че ще навърши 37 години, тя няма никакво намерение да се отказва от спорта

Серина Уилямс ще навърши 37 години през септември, но няма никакво намерение да се отказва от тениса в скоро време. Американката сподели, че се намира едва в началния етап на завръщането си в големия тенис, предаде БГНЕС. 

Кербер сломи Серина и триумфира на "Уимбълдън" (СНИМКИ)

Във вторник Серина загуби от Петра Квитова в три сета в двубой от втори кръг на турнира в Синсинати. Това бе нейна трета загуба в последните й четири мача, а за последно такова нещо се бе случвало с нея през 2009 г. След като загуби от Анжелик Кербер във финала на Уимбълдън, Серина претърпя най-тежкото поражение в кариерата си от Джоана Конта с 1-6, 0-6 за 50 минути. После тя победи единствено Дария Гаврилова, преди да запише нов неуспех тази нощ срещу Квитова. 23-кратната победителка в надпревари от Големия шлем също така загуби последните си три мача срещу тенисистки от Топ 10 (Квитова, Кербер, Остапенко). Следващият й турнир е Откритото първенство на Щатите, което е печелила шест пъти, за последно през 2014 г.

"Мисля, че с Квитова направихме добър мач. И двете играхме на високо ниво, но победителка можеше да стане само една от нас. Все още съм в самото начало на своя път. Продължавам да работя упорито и се надявам, че ще мога да печеля по-често", каза Уилямс след мача. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. ​