Температурите в някои райони ще се понижат с около 10 градуса

Интензивни валежи се очакват в Западна и Централна България. Жълт код за дъжд и гръмотевични бури е обявен в 13 области в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

С валежи следобед времето напомня за края на лятото

Предупредителният код е в сила за областите София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Ловеч, Габрово, Хасково, Кърджали, Смолян. В тези области ще има краткотрайни и интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. 

Учени: Природните катаклизми - все по-чести

Под влиянието на циклон, който преминава над страната ни, температурите ще се понижат, най-вече в Западна България, с около 10 градуса. Максималните за София ще бъдат около 22 градуса, в Благоевград – около 27, а в Монтана и Видин – около 25 градуса.

ЛЕТНИ ЖЕГИ - ДОКОГА?: Ще става ли за море и в края на сезона?

Очакват се гръмотевични бури и количества валежи от 20 до 35 л/кв.м. В Централна и Южна България също се очакват обилни валежи и гръмотевични бури.

Учени: Следващите години ще са необичайно горещи

Още във вторник валежите ще спират и ще се изясни. Температурите ще започнат да се повишават. Към сряда и четвъртък те отново ще се върнат към летните стойности. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.