Апелативният съд отмени мярката „домашен арест”

Свобода срещу 2000 лева гаранция – това реши съдът за шофьора на автобуса, катастрофирал край Своге. Магистратите отмениха домашния арест на Григор Григоров с мотива, че той няма да се укрие или да извърши друго престъпление.

Адвокатът на Григоров: Съдът прецени, че няма как да осуети разследването

В мотивите си Апелативният съд вписа, че шофьорът е карал с превишена скорост и е навлязъл в насрещното платно, но и че автотехническата експертиза все още не е пълна и няма безспорни данни дали само Григоров е отговорен за инцидента.

„Сигурно ви прави впечатление, че това е може би единственият случай с тежко транспортно произшествие, в който голяма част от обществото подкрепя водача, а не иска той задължително да бъде в затвора и да понесе единствен вината за това, което се е случило”, каза Христо Ботев, адвокат на Григоров.

Божурище заяви подкрепата си за шофьора на автобуса убиец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Подписката, която хората в Божурище направиха, се оказа, че има значение. Именно техните подписи и имена бяха споменати в решението на съда, с което Григор Григоров беше пуснат срещу парична гаранция.

Разследването тепърва започва в същинската му част. Предстои назначаването на комплексна експертиза за причините за настъпилото произшествие, както и експертизи за съответствието на асфалта с изискванията и проектното задание, както и експертиза за съответствието на мантинелата на пътя с установените стандарти.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.