Той победи американеца Франсес Тиафо в старта на отборната надпревара

Григор Димитров даде перфектния старт на Отбора на Европа в битката срещу Отбора на Света в Лейвър Къп. В първия двубой от надпреварата в легендарния "Юнайтед Сентър" в Чиикаго българинът победи Франсис Тиафо с 6:1, 6:4, след като демонстрира тенис от най-висока класа.

Гришо отпадна безславно от US Open

От самото начало Григор играеше прекрасно, подкрепян бурно и от своите съотборници, сред които са и легендите Роджър Федерер и Новак Джокович. Явно, че тази отборна атмосфера повлия благотворно на българина, който демонстрира разнообразна игра, насочена към силните му страни. Хасковлията бе търпелив, атакуваше, когато имаше възможност, а в същото време тормозеше съперника с коварния си слайс бекхенд. Освен това българинът се възползва перфектно от шансовете си за пробив - 4 от 4. Тиафо така и не успя да се нагоди към играта на съперника, а не помогнаха и многобройните съвети от капитана на Света Джон Макенроу и съотборниците на американеца.

Трудна победа за Григор Димитров в Торонто

В първия сет Григор постигна два пробива, а на свой сервис бе перфектен. Втората част бе по-равностойната като Тиафо все пак стигна до един брейк в двете си възможности. Той изравни резултата за 4:4, когато обаче последва още един пробив за Димитров, след който гейм на 0 сложи край на двубоя. 

Така Григор донесе първата точка в сблъсъка за тима на Европа. В първия ден от надпреварата мачовете носят по една точка, във втория по две, а в третия по три. В следващия сблъсък един срещу друг се изправят Кайл Едмънд и Джак Сок, а по-късно се очаква и страхотният дует при двойките между Джокович и Федерер.

Източник: gong.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.