Британските власти не са коментирали това твърдение

Сайт за разследваща журналистика твърди, че е разкрил истинската самоличност на единия от двамата руснаци, заподозрени за отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал, предаде Би Би Си.

Заподозрените за отравянето на Скрипал проговориха (ВИДЕО)

Според съвместното разследване на лондонския в. "Дейли телеграф" и сайта "Белингкет" истинското име на Руслан Боширов всъщност е Анатолий Чепига. Според журналистите той е на 39 години и е офицер от руското военно разузнаване ГРУ, предаде Асошиейтед прес.

Британските власти не са коментирали това твърдение.

По-рано местните разследващи обявиха, че Боширов е член на руското разузнаване. Смяташе се, че той е пътувал за Великобритания с фалшив паспорт и под псевдоним.

Британски министър обяви: Путин е отговорен за атаката с „Новичок”

Припомняме, че в началото на септември Боширов и другият заподозрян за атаката срещу Скрипал - Александър Петров, проговориха пред руска медия. Двамата категорично отрекоха да имат връзки с руското разузнаване. 

"Британските разследващи разбиха живота ни", каза Петров. По думите му двамата с Боширов са пристигнали във Великобритания на 2 март. На следващия ден отишли да се разходят в Солсбъри, но не останали много, защото всичко било покрито със сняг: "Намокрихме се и решихме да си хванем следващия влак към Лондон. На следващия ден - 4 март, се върнахме обратно в Солсбъри". 

Двамата заподозрени в отравянето на Сергей Скрипал твърдят, че са само туристи

Те категорично отричат да са носили със себе си "Новичок" или друг вид отрова. Боширов коментира бутилката от парфюм на "Нина Ричи", която беше приведена като доказателство от британските власти: "Не е ли глупаво нормални мъже да носят със себе си дамски парфюм? На митниците проверяват всичко. Те биха ни попитали, ако бяха видели дамски парфюм в багажа ни. Ние не сме носили със себе си подобно нещо". 

Редактор: Гергана Тенева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.