"Ще внесем и нашата алтернатива за друг вид система на здравеопазване", каза Крум Зарков

"В момента нашите здравни специалисти работят по мотивите на вота на недоверие, които ще са готови до края на седмицата. В първите дни на следващата ще го внесем в Народното събрание", заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков.

Няма да правим консултации. Ще внесем ясни мотиви. Ще внесем и нашата алтернатива за друг вид система на здравеопазване. Всеки, който се разпознае в тях, е добре дошъл да ни подкрепи“, подчерта Зарков.

Това е третият вот на недоверие, който левицата инициира срещу кабинета „Борисов 3“. Според БСП той ще се брои за успешен, ако успее да докаже, че управляващите са неспособни да предложат качествено нов модел на здравеопазване, а вместо това предлагат „да се наливат пари в система, за която всички констатират, че е пробита“.

„Успешен ще бъде вот, в който ясно прозвучи, че има път напред, има друга алтернатива. Математическите изчисления не ни интересуват. Очакваме подкрепа от всеки народен представител, който чува в своя регион, че така повече здравеопазването не може да продължава“, смята Крум Зарков.

Ще успее ли новият вот на недоверие, поискан от БСП?

Сидеров: С вота на недоверие Нинова си решава вътрешнопартийните проблеми

ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕСТРЕЛКИ: Няма основание за вот на недоверие, заявиха от ГЕРБ

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.