Крайната цел е Истанбул

6 хиляди километра на три колела. Семейство от Лондон тръгва през цяла Европа с крайна цел Истанбул. Пътешествието е в памет на дъщеря им.

Младата Емили губи живота си едва на 19 от рядък случай на внезапна смърт от епилепсия. Когато тя умира, приятелите й решават да се заемат с благотворителност в нейна памет. А семейството й поема на път, за да може повече хора да чуят какви опасности крие болестта.

Японски милиардер ще пътува до Луната през 2023 година

“Изминаваме 6 хил. километра за 6 седмици и минаваме през 21 държави,защото във Великобритания само за седмица 21 души умират от епилепсия.  Повечето хора знаят за епилепсията, но не са чували за внезапната смърт, която може да причини. Има много неща, които могат да се направят, за да се намали риска. Най-важното е да се пият точните лекарства. Например много момичета спират да приемат таблетките, предписани от лекари, защото често те водят то напълняване, а това е фатално. Затова трябва да се говори, не искаме да плашим хората, просто трябва да се знае. Какво по-хубаво от това да ни виждат и да се усмихват“, каза Рейчъл Самария.

В ПРЕГРЪДКАТА НА ДЖУНГЛАТА: Българин покори дивата Амазония (ВИДЕО)

След София камиончето ще мине през Пловдив, а следващата, последна спирка е Истанбул. Пътя си през Европа семейството описва в своя блог #tuktuktoturkey.

Повече за инициативата не семейството гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.