Искането на оставката от моя страна е нарушаване на коалиционното споразумение, каза премиерът

Премиерът Бойко Борисов няма да иска оставката на Валери Симеонов. Това заяви самият той в Абу Даби, където е на посещение. Според Бойко Борисов, ако той поиска силово оставката на Валери Симеонов, може да се стигне до падане на правителството. Борисов призова Патриотите да се разберат помежду си.

"Атака" сне доверието си от Симеонов и поиска оставката му

„Ако тръгна силово да искам неговата оставка, както настояват майките, това означава, че мигновено ще се счупи цялата конструкция. И те, въпреки че казват, че нямат политически искания и не търсят сваляне на правителството, всъщност с един подобен акт то ще падне. Защото в никаква друга конфигурация аз не виждам как ще се развие, и тук се надявам колегите от „Обединените патриоти” да решат помежду си взаимоотношенията си. Видно е, че между Валери Симеонов и Волен Сидеров има огромно напрежение, но в край на краищата, когато са си слагали подписите, са ги слагали като отговорни политици и сме се разбрали това да е за четири години”, коментира Бойко Борисов.

Той подчерта, че още преди дни е поднесъл извинения за думите на Валери Симеонов. 

"Искам да помоля и майките, и протестиращите, защото от самото начало работим заедно, за да може и двата закона да влязат заедно. Сега в сряда съм създал организация от ГЕРБ да минат през комисии, да се гледат в парламента и да бъдат приети. Ще видите в сайта на Министерски съвет проектобюджета, където сме отпуснали 150 милиона допълнително", подчерта Борисов.

Протестиращите майки: Симеонов се изгаври с децата ни, искаме оставката му (ВИДЕО+СНИМКИ)

Премиерът беше категоричен, че в този момент не може да хвърли държавата в хаос. Премиерът отново призова майките на деца с увреждания да имат търпение, защото само до няколко дни ще им бъдат приети всичките им искания. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.