Американският президент открито изразявал своята загриженост, че демократите ще стартират процедурата

Американският президент Доналд Тръмп е споделил със своите съветници страховете си, че може да му бъде организиран импийчмънт, след като Камарата на представителите на американския Конгрес премине под контрола на демократите през следващата година. Това съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на осведомен източник, близък до стопанина на Белия дом, цитира БГНЕС. 

Според него Тръмп открито е изразявал своята загриженост, че демократите ще стартират процедура за импийчмънт спрямо него. Президентът смята, че импийчмънтът „наистина е възможен“, но не е абсолютно сигурен.

Напрежение между Франция и САЩ заради Доналд Тръмп

В неделя членът на правната комисия на долната камара на Конгреса Джералд Надлър заяви пред Си Ен Ен, че законодателите ще имат право да започнат процедура за импийчмънт спрямо Тръмп, ако бъде доказано, че той лично е наредил на своя бивш адвокат Майкъл Коен да плати на две жени в замяна на тяхното мълчание за предполагаеми интимни връзки с Тръмп. Става дума за бившата порноактриса Сторми Даниълс и бившия фотомодел Карън Макдугъл, които направиха сензационни разкрития по-рано тази година. 

Шефът на кабинета на Тръмп напуска поста в края на годината

В Белия дом смятат, че единствените сериозни обвинения спрямо Тръмп, които потенциално могат да заплашат неговото президентство, са предполагаемите нарушения на правилата за финансиране на избирателните кампании в рамките на делото Коен.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.