23-годишният Захари Чернев се опитал да избяга от полицейска проверка

Продължава издирването на мъжа, блъснал полицай и избягал. Инцидентът стана в София, след като 23-годишният Захари Чернев се опитал да избяга от полицейска проверка.

Шофьор блъсна полицай при опит за проверка и избяга (СНИМКА)

Той блъснал с колата си полицая и изчезнал. Колата му е открита изоставена в Студентски град. Блъснатият служител на реда е в болница с множество фрактури и опасност за живота. 

Полицаят е в изключително тежко състояние, с опасност за живота. Той е със счупен крак, таз и седем ребра, увреден е и белият му дроб. Това каза в ефира на „Здравей, България” Ангел Бадънков, началник на отдел „Криминална полиция” в СДВР.

По думите му на 15 декември около 23.15 часа екип на специализирани полицейски сили спират автомобилa на Захари Чернев за рутинна проверка. След като той спрял, полицаите тръгнали към него. Шофьорът обаче тръгнал и прегазил единия полицай.

„Полицейският автомобил го блокира срещу движението. Той спира. Полицейските служители слизат. Единият подхожда от едната страна,а другият – от другата. В това време шофьорът на автомобила включва задна скорост, удря спрян автомобил и с „мръсна газ” прегазва колегата в тревните площи и успява да избяга”, обясни Бадънков.

„Има информация, че подобен автомобил по марка, модел и цвят не се подчинява на полицейски разпореждания и затова се е подходило максимално професионално”, увери той.

Захари Чернев е криминално проявен за наркотици. Задържан е многократно, съобщават още от полицията.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.