Ако български тим стигне до този етап през лятото, у нас трябва да има стадион с тази технология

Системата за видеоарбитраж ще бъде използвана и по време на плейофите за влизане в Шампионската лига от новия сезон, става ясно от последните решения на УЕФА, предаде Gong.bg .

Още през септември 2018 година бе решено технологиите да влязат в помощ на съдиите по време на мачовете в турнира на богатите от новата кампания (2019/20), а последната информация на Европейската централа е, че и в ключовите сблъсъци за влизане в групите, реферите ще бъдат подпомогнати в полемичните моменти.

Официално: УЕФА въвежда ВАР в Шампионска лига още от този сезон

Така на практика, ако български тим достигне до този етап през лятото, у нас трябва да има стадион, оборудван с нужната технология и отговарящ на високите изисквания на УЕФА. 

Изпълнителният комитет на Централата реши и ВАР да се ползва по време на финалите на Лига Европа през 2019 година и на Лигата на нациите.

От УЕФА планират да разширят приложението на ВАР в бъдеще. Очакванията са видеоарбитражът да влезе в употреба по време на Евро 2020, в Лига Европа от сезон 2020/21 (от груповата фаза до финала) и по време на финалите на Лигата на нациите през 2021 година.

Информация: Gong.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.